Hírek

Maradona: Ma letartóztatnának a kezezős gólomért

Az oroszországi lesz az első olyan világbajnokság, amelyen használni fogják a videobírót, hogy eldöntsék a vitás eseteket.

A korábbi vébéken rengeteg olyan eset volt, ahol jól jött volna a videobíró, gondoljunk csak az 1966-os döntőben az angol Geoff Hurst lécről levágódó lövésére, ami után a svájci Gottfried Dienst gólt ítélt,

vagy az 1954-es fináléra, ahol 3-2-es német vezetésnél Puskás Ferenc szerzett egy gólt, de az angol Ling les miatt érvénytelenítette.

És persze felhozhatjuk példának Diego Maradona 1986-os, kézzel ütött gólját az angolok ellen, amelyről az elkövető lazán csak annyit mondott, Isten keze volt.

A franciák korábbi világ- és Európa-bajnoka, Robert Pires arról faggatta Maradonát, mi történne, ha most, a videobíró korában szerezne egy kezezős gólt.

“Valószínűleg letartóztatnának, mert 80 ezer embert nem verhetsz át”

– válaszolta erre az argentinok legendája, mire Pires kijavította, hogy nem csak 80 ezer nézőt csapna be, hanem az egész világot, mivel a visszajátszás révén mindenki látná a turpisságot.

Maradona egyébként egy jópofa reklámfilmben is szerepet kapott Cafúval, Stefan Effenberggel és Vicente del Bosquéval egyetemben.

Argentína utoljára a kezezős gól évében, 1986-ban volt világbajnok, de idén ismét a favoritok közé tartozik a csapat, és minden szem Lionel Messire szegeződik, hogy képes lesz-e végre nyerni valamit a válogatottal is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik