Hírek

Messi elcserélné a bajnoki címet egy vb-aranyért

Lionel Messi újabb pazar idényen van túl az FC Barcelonával, a katalán óriás besöpörte a spanyol bajnoki címet és hasonlóan könnyedén hódította el a Királyi Kupát. Ennek ellenére az argentin zseni csak most készül élete megmérettetésére: a világbajnokságra.

Habozás nélkül elcserélnék egy bajnoki címet azért, hogy megnyerjem a világbajnokságot. Teljesen más lenne Argentínával csúcsra érni

– mondta a klasszis az El Trece csatornának.

A 30 esztendős csatár nem hiába ácsingózik egy sikerre, a nemzeti válogatottal 2014-ben elbukta a vb-döntőt, majd 2015-ben és 2016-ban is a fináléban maradu alul a Copa Américában. Argentínának nem lesz könnyű dolga a világbajnokságon, a D csoportban Izland, Horvátország és Nigéria vár majd Jorge Sampaoli.

Hiszek a csapatunkban, nagyon jó munkát végeztünk, ráadásul a játékosaink nagy nemzetközi rutinnal rendelkeznek. Nem akarjuk magunkra pakolnia terhet azzal, hogy kijelentjük: márpedig megnyerjük a vébét.

A dél-amerikaiak 1986 óta nem nyerték meg a világbajnokságot, Messinek pedig nagyon hiányzik a nemzetközi siker a válogatottal. Utoljára a 2008-as olimpiai játékokat nyerte meg a nemzeti együttessel, előtte pedig U20-as vébét nyert, azóta azonban mindig a második hely maradt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik