Élő Közvetítés

Anglia történetében először büntetőkkel jutott tovább a vébén

Az első félidő mindenről szólt, csak a futballról nem: Kolumbia rendkívül agresszíven játszott, focizni egyáltalán nem akart, ez pedig megzavarta Angliát, amely csak erőlködött. Fordulás után hamar tizenegyeshez jutott viszont Anglia, miután Harry Kane-t szinte meglovagolta César Sanchez. A „sértett” higgadtan a kapu közepébe vágta a labdát.

Ezután sokáig nem tudott változtatni Kolumbia, de a hajrára összeszedte magát és a 93. percben újra Yerry Mina, a középhátvéd lett a hős: egy szögletet olyan erővel fejelt kapura, hogy Kieran Trippier csak belefejelni tudott, menteni nem.

A hosszabbítás első 15 percében Kolumbia, a másodikban Anglia dominált, azonban gólt egyik fél sem tudott szerezni, így maradtak a büntetők. Az első két pár nem hibázott, majd Jordan Henderson lövését megfogta Ospina, Mateus Uribe viszont a fölső lécre vágta az övét, így az utolsó párosra maradt minden. Carlos Bacca középre lőtt labdáját megfogta Jordan Pickford, Eric Dier pedig a jobb alsóba gurított, így a történelem során először tizenegyespárbajt nyert Anglia a világbajnokságon!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik