Hírek

Volt válogatott focista pörkölt oda Bencsik Andrásnak

Ne búsúlj Horvátország! A franciákat megvertétek volna

tolta túl egy csöppet a polgári rasszizmust Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője és az Echo TV sztárja a vasárnapi vb-döntő után.

A megjegyzésre a volt magyar válogatott labdarúgó, jelenleg sportmenedzserként dolgozó Hrutka János reagált a Facebookon, mégpedig olyan alapossággal, hogy érdemes teljes egészében idézni.

Van, amin a lovagkereszt sem segít…
A magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságát jobboldali sajtóklubra és békemenetre cserélő megmondóember csupán pár “apró” bakit, észrevehetetlen hibácskát vétett a likegyűjtő, szánalmas xenofób vonatra lépve:
– nyilván, egy kitüntetett újságírótól, vezető személyiségtől nem alapelvárás a helyesírás, így ezen lépjünk is gyorsan túl.
– a gall válogatottban csupán 2 olyan játékos szerepelt, aki nem Franciaországban született, Samuel Umtiti Kamerunban, Steve Mandanda pedig Kongóban jött a világra.
– szomszédainknál már nagyobb ez a szám, hiszen Rakitic, Lovren, Kovacic és Corluka sem Horváországban látta meg a napvilágot.

Szóval egy kis tájékozódás kifizetődő lehet, pláne, ha valaki ezt a pályát választja (újságíró tanfolyamok, képzések első órai tananyaga), akkor is, ha a képesítés megszerzése intelligenciához nem kötött.

És csak remélni tudom, hogy Otigba Kenneth, Leandro de Almeida, Paulo Vinícius vagy akár Nikolics Nemanja következő válogatott fellépésén nem az kerül ki a „legnagyobbak” oldalára, hogy:
„Ne örüljetek, a magyaroktól kikaptatok volna!”

– írja a Ferencváros egykori védője.

Franciország bevándorlóország, és Griezmannék pont így szeretik
A franciák házi gólkirálya tudtán kívül is válaszolt a Fidesznek.

Kép: Hrutka János Facebook-oldala

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik