Hírek

Hugo Lloris szerint Didier Deschamps érdeme a franciák döntője

Hugo Lloris csapatkapitány azt hangsúlyozta, hogy mentálisan nagyon erősnek kell lennie a francia válogatottnak ahhoz, hogy vasárnap legyőzze a horvát csapatot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjében.

Elképesztő mentális erőt mutattak, három hosszabbításos meccset nyertek meg. Emellett nagyszerű egyéniségekkel rendelkeznek, de csapatként is kiválóan működnek. Tiszteletre méltó, ahogy a fináléig meneteltek. Messze vagyunk attól, hogy elhiggyük, megnyertük a vébét. Nagyszerű ellenfelünk lesz, szóval a lehető legjobb játékunkra lesz szükségünk ahhoz, hogy a végén mi győzzünk.

– méltatta a riválist a 31 éves kapus a szombati sajtótájékoztatón.

Lloris szerint a francia csapat eddig valamennyi kihívást megoldotta, amivel szembekerült, és ez nagyban Didier Deschamps szövetségi kapitánynak köszönhető, mert a meccsstratégiái tökéletesnek bizonyultak. A Tottenham Hotspur kapusa megjegyezte azt is, a torna kezdete óta nyugodt a csapat, ami sokat segíthet.

Arra a kérdésre, hogy ez-e pályafutása legszebb pillanata, úgy reagált, minden világbajnokságon megtiszteltetés pályára lépni, neki pedig már harmadszor adatott meg, de nem tudja azt mondani, hogy ez karrierje csúcsa, amíg hátravan számára egy találkozó.

Mi, akik ott voltunk az Európa-bajnokságon, kaptunk egy második esélyt, hogy boldoggá tegyük a nemzetet

– válaszolt a két éve hazai pályán elbukott Eb-döntőt firtató kérdésre Lloris, aki a keret több mint felének kicserélődésére utalva hozzátette, azóta viszont sok minden változott.

Deschamps, aki a brazil Mario Zagallo és a német Franz Beckenbauer után harmadikként lehet világbajnok játékosként és szakvezetőként is, úgy fogalmazott, a játékos maga a színész, a főszereplő, ezúttal viszont neki az a dolga, hogy szolgálja és segítse a futballistáit.

Akkor a fizikális erőt, most sokkal inkább a mentális erőt kell használnom és sugároznom

– mondta Deschamps.

A francia-horvát döntő vasárnap – magyar idő szerint – 17 órakor kezdődik a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik