Hírek

Az angolok megpróbáltak kiegyenlíteni, amíg a horvátok őrjöngtek Mandzukic gólja után

Horvátország hátrányból fordítva, hosszabbítás után győzte le Anglia legjobbjait a labdarúgó-világbajnokságon, ezzel ők lesznek Franciaország ellenfelei a vasárnapi fináléban.

A meccs győztes gólját Mario Mandzukic szerezte a ráadás második félidejében.

Emlékezetes, hogy a horvátok a találat után egy fotóst is ledöntve extázisban ünnepeltek, egy lelátóról készült felvételből pedig most az derül ki, hogy az angolok még az ünneplés közben elvégezték a középkezdést, majd a kapuig gyalogoltak a labdával, de addigra a játékvezető már rég visszafújta az egész akciót.

Az még most sem tiszta, hogy ez a trükközés legális-e a labdarúgásban, de a világbajnokságon az összes ilyen próbálkozás kudarcba fulladt.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a játékszabályok szerint addig nem lehet elvégezni a középkezdést, míg egy játékos az ellenfél térfelén tartózkodik. Ennek értelmében az angolok simán lőhettek volna gólt, mert a saját ötösén álló kapuson kívül mindenki az alapvonalon túl ünnepelt, tehát nem volt a pályán. Ergo ez a szabály valószínűleg csak egy legenda és meg kell várni, amíg a játékosok visszaérnek a saját felükre.

Kiemelt kép: Christian Charisius/dpa/AFP/Europress

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik