Hírek

Ukrajnát éltette, rögtön elzavarták

Kizárták a horvát válogatottat kísérő delegációból Ognjen Vukojevicet, aki a csapat hátvédjével, Domagoj Vidával közösen Ukrajnát éltető videót osztott meg a közösségi médiában az oroszok ellen sikerrel megvívott világbajnoki negyeddöntőt követően. Vida a házigazda ellen megnyert szombati negyeddöntőt követően azt kiabálta, hogy “dicsőséget Ukrajnának”.

Az orosz-meccs után Ukrajnát éltető horvát focistát vizsgál a FIFA
Óriási hibát követhetett el a horvát alapember, akár el is tilthatják a vb-elődöntőről.

Vukojevic Vidához hasonlóan pályafutása során megfordult a Dinamo Kijevben, így őt is elragadták az érzelmek, a delegált azt is kiabálta, hogy

Ez győzelem volt a Dinamo és Ukrajna számára is, gyerünk Horvátország!

Miután az erről készült videofelvétel felkerült az internetre, az oroszokat felháborította az eset.  A nemzetközi szövetség (FIFA) vasárnap figyelmeztetésben részesítette Vidát, majd hétfőn 15 ezer svájci frankos bírsággal sújtotta. A horvát szövetség azonban most lépett, a csapatot megfigyelőként kísérő Vukojevictől visszavonta a vb-akkreditációját.

Vida a Sport Express című újságnak azt nyilatkozta: nem volt semmiféle politikai üzenete a mondandójának, csak a korábbi kijevi csapattársainak akart viccesen üzenni.

Szeretem az oroszokat és az ukránokat is

– mondta a kijevi védelmet 2013-tól idén januárig erősítő 29 éves horvát labdarúgó, aki a negyeddöntő hosszabbításában gólt fejelt, és a 4-3-ra megnyert tizenegyespárbajban is értékesítette lehetőségét.

Ukrajna és Oroszország között a Krím-félsziget hovatartozása miatt 2014 óta feszült a politikai helyzet, amely katonai konfliktushoz vezetett. A horvátok szerdán az angolokkal mérkőznek a vb-elődöntőben a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

Kiemelt fotó: Laurence Griffiths/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik