Hírek

A futballszurkolók zavarhatják meg a wimbledoni teniszdöntőt

A BBC tájékoztatása szerint a wimbledoni tenisztorna szervezői nem hajlandók megváltoztatni a döntő kezdési időpontját, hiába csúszik bele az oroszországi világbajnokság fináléjába. A futballdöntő négy órakor indul útjára a labda, míg Wimbledonban kettőkor kezdődik a finálé, vagyis gyakorlatilag kizárt, hogy ne fedje egymást a két esemény.

Ez azért lehet komoly probléma, mert Anglia bejutott a legjobb négy közé a vébén, így az sem kizárt, hogy érintettek lesznek a döntőben is.

Wimbledon szervezői a hagyományokra hivatkozva nem akarnak változtatni az eredeti időponton, mondván a torna történetében mindig ebben az időpontban rendezték a férfi egyes döntőjét.

Az időponton nem változtatunk, délután kettőkor lesz, mint minden évben. Az érdeklődés nagy, telt ház lesz vasárnap délután. Mi is örülünk a válogatott sikerének, fantasztikus az egész országra nézve is

– nyilatkozta Wimbledon első embere, Richard Lewis, majd kiemelte, hogy ingyenes wifinek köszönhetően a lelátokon is figyelemmel tudják kísérni az oroszországi eseményeket, ha Anglia bejutna a döntőbe.

Ez a nyilatkozat azért érdekes, mivel a teniszmérkőzések ideje alatt, miközben folyik a játék, a nézők csendben figyelik a labdameneteket. A szervezők valamint a játékosok sem valószínű, hogy örülnének, ha például Roger Federer ütése közben akár csak tíz ember is felkiáltana gólt ünnepelve.

Kiemelt fotó: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Beke Zsombor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik