Hírek

Uruguay és Franciaország a minivébé magyar résztvevőinek favoritja

Életre szóló élményekkel gazdagodott az a két magyar fiatal, Gáspár Réka és Lobmayer Bendegúz, akik pár nappal a labdarúgó-világbajnokság előtt Moszkvában részt vettek a Football for Friendship (Futball a barátságért) nevű eseménysorozaton,

amelyre összesen 211 ország delegált ifjú focistákat.

Magáról a minivébével felérő futballtornáról már beszámoltunk, Bendegúz és Réka a Gepárdoknak nevezett csapatba került, és kettőjük közül végül csak a Szentendrén, a korábbi válogatott Fitos Józsefnél focizó Bendegúz lépett pályára, aki gólt is lőtt, de a Gepárdok nem jutottak tovább a csoportjukból.

Egy önzetlen magyar focistával és Argentína leendő kedvencével találkoztunk a minivébén
Ibrahimovicból csak egy papírból készült utánzatot láttunk, tehetséges focistából viszont annál többet a focivébé helyszínén.

“Hogy mi volt a legnagyobb élmény Moszkvában? Természetesen a focitorna. Még úgy is, hogy jó lett volna azért továbbjutni. Kicsit csalódott is voltam emiatt, de összességében az volt a lényeg, hogy kipróbálhattam magam más országokból érkezők között” – mondta Bendegúz.

Az Érsekvadkerten focizó (és kézilabdázó) Réka a nyitómeccset nevezte meg a legmaradandóbb élményként,

a fiatalokat ugyanis a hazautazás előtti napon megajándékozták a szervezők egy-egy jeggyel az Oroszország – Szaúd-Arábia találkozóra, amely a vébé egyik leggólgazdagabb meccse volt.

Réka az édesapjával az elutazás előtt videojátékon lejátszotta a meccset, és pontosan ugyanaz az 5-0-s eredmény született, mint a valóságban.

A világbajnokság első találkozója mellett az Európa legnagyobb ócenáriumában, a Moszkváriumban tett látogatás tartozik Réka kedvenc oroszországi pillanatai közé. Mivel több szabadideje maradt, így azt sem bánta, hogy végül nem játszott a meccseken, ami nem jelenti azt, hogy ne lett volna alkalma focizni a többiekkel a hivatalos tornán kívül.

Bár nem mindenkinek szimpatikus az oroszokra jellemző monumentalitás, Rékát lenyűgözte, hogy Moszkvában minden olyan nagy, a világhírű helyszínek közül a Vörös tér volt a kedvence, míg Bendegúznak a színes hagymakupoláival feltűnést keltő Vaszilij Blazsennij székesegyház tetszett a legjobban.

A társai által csapatában csak Lobinak becézett Bendegúz egyébként szerepet kapott a nyitómeccsen, mivel a Football for Friendshipen résztvevő összes ország zászlaja feltűnt a lelátón, és ő lengette a magyart.

A program egyik célja az volt, hogy különböző kultúrából érkező fiatalok megismerkedjenek egymással, a magyarok mindketten lett szobatársat kaptak, Réka mostanság is tartja a lánnyal a kapcsolatot, Bendegúz pedig a szintén a Gepárdok közé besorolt feröeri és suriname-i társakkal szokott szokott csevegni.

A világbajnokságot természetesen mindketten figyelemmel követik, Réka a 16 között búcsúzó Argentínának szorított, Bendegúznak pedig Anglia a kedvenc csapata, amihez az is hozzájárul, hogy 9 évig élt ott a családjával. És hogy ki nyeri a vébét?

“Nehéz kérdés, mert sok meglepetést tartogatott már eddig is a világbajnokság. Nekem Uruguay a favoritom”

– mondta Réka, míg Bendegúz a franciákra voksolt, úgyhogy pénteken sok minden kiderül, hiszen a negyeddöntőben egymással találkozik a két csapat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik