Hírek

Még nem rúgták ki az argentin válogatott kapitányát

Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) egyelőre nem kíván állást foglalni Jorge Sampaoli szövetségi kapitány ügyében, miután a válogatott a nyolcaddöntőben kiesett az oroszországi világbajnokságon.

Senki sem kérte meg arra őt az AFA részéről, hogy mondjon le. Élő szerződéssel rendelkezik, és alaposan ki kell elemezni a helyzetet

– jelentette ki Jorge Miadosqui, a válogatott titkára, hozzátéve, a tavaly érkezett szakvezető sorsáról nem Claudio Tapia elnök dönt majd egy személyben, hanem egy illetékes testület.

Sampaoli szerződése a 2022-es katari vb-ig szól, és sajtóhírek szerint a szövetség ezúttal a folytonosságot tartja szem előtt, miután 2004 óta már hét kapitány ült a kispadon.

Hazájában az 58 éves Sampaolit sok kritika érte amiatt, hogy 15 mérkőzésen egyszer sem küldte pályára csapatát ugyanabban az összeállításban. Állítólag nincs jó viszonyban a játékosaival, és az öltözőben nem jó a hangulat.

Hétfőn a botrányairól is elhíresült Diego Maradona – nyolc évvel menesztése után – már jelezte, hogy ingyen is elvállalná újból a szövetségi kapitányi posztot.

Az argentinok a múlt szombati nyolcaddöntőben 4-3-ra kikaptak Franciaországtól Kazanyban.

Nyitókép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik