Hírek

Néhány kimaradt statisztika – segítség a magyar kommentátoroknak

1994 nyarán Alisson Ramses Becker kapus pedig seggre, majd fejre esett és fájdalmasan sírt.

1.

Azokon a napokon, amikor Marcelo Vieira egy első félidőben szerzett gól után (amit nem ő szerzett), kinyújtotta a nyelvét és utána balra nézett, de jobbra köpött, rendszerint 6, 5-7, 1-es földrengés pusztított Ázsiában, az északi féltekén. Amikor Marcelo Vieira mindezt a második félidőben csinálta, nem pusztított földrengés sehol sem, viszont Afrikában, a déli féltekén, Mozambikban egy ittas kelet-európai oligarcha ártatlan és védtelen antilopcsordába hajtott a terepjárójával. Ha Marcelo Vieira  a saját gólja után nyújtotta ki a nyelvét, nézett utána balra, és köpött jobbra, akkor a gólt les miatt nem adták meg, viszont, ha balra köpött, akkor a gólt megadták, és mind a földrengés, mind az afrikai szerencsétlenség elmaradt.

Marcelo Vieira
Fotó: Gokhan Balci / Anadolu Agency / AFP

2.

Alisson Ramses Becker kapus legutóbb az egyik másodfokú unokatestvére hatodik születésnapján lépett lufira egy sapiringai kertváros kertes házának hátsó udvarán, abban az évben, amikor Brazília világbajnok lett a japán-dél-koreai közös rendezésű világbajnokságon, előtte pedig kétévesen, 1994 nyarán, amikor Brazília szintén elhódította a világbajnoki címet, viszont az a lufi nem durrant ki, Alisson Ramses Becker kapus pedig seggre, majd fejre esett és fájdalmasan sírt. Nagy kérdés tehát, hogy mindezek ismeretében merre billen majd a mérleg nyelve, hiszen tegnap este Alisson Ramses Becker kapus sikeresen taposott szét egy lufit, nem esett seggre, és a fejét sem verte be.

Alisson Ramses Becker
Fotó: Joe Klamar / AFP

3.

Amióta a Magyar Televízióban okos és felkészült szakemberek közvetítik a mérkőzéseket, Anglia egyszer sem verte meg két gólnál többel Tunéziát az első meccsén úgy, hogy ne kapott volna három gólnál kevesebbet, ami azért is érdekes, mert soha, egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy június 18-án, – egy nappal azután, hogy Oszakában földrengés volt és Alisson kapus széttaposott egy piros lufit a tizenhatoson belül – antilopcsordába hajtott volna egy magyar oligarcha Mozambikban.

És még egy érdekesség. Olyan labdába, amit nem fújtak fel, még soha senki nem rúgott akkorát, hogy kidurrant volna.

Kiemelt kép: Thinkstock

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik