Hírek

Kémkedés és hihetetlen trükközés vezeti fel az egyik vébémeccset

Sokan talán hajlamosak lennének egy kézlegyintéssel elintézni a svédek és a dél-koreaiak hétfői mérkőzését a labdarúgó-világbajnokságon, azonban már csak a találkozó előélete miatt érdemes lesz követni az összecsapást.

Az egész úgy kezdődött a Washington Post cikke szerint, hogy az ázsiai együttes ausztriai edzőtáborában el kellett vezetni a svéd szakmai stáb egyik tagját, aki be akart jutni a dél-koreaiak edzésére, noha az zárt kapus volt. Emiatt vasárnap még a svéd szövetségi kapitány, Janne Andersson is elnézést kért, azt mondta, munkatársa úgy tudta, szabadon meg lehet nézni a tréninget.

Dél-Koreát mindez nem zökkentette ki, simán kémnek nevezték a férfit. Úgyhogy a hétfői mérkőzés előtt trükközni kezdtek az edzéseken és az egymás közti játékok során,

a kerettagok össze-vissza cserélgették a mezszámaikat, ezzel is megzavarva a rivális megfigyelőjét, a dél-koreai szövetségi kapitány, Szin Thejong szerint a svédek úgyis nehezen különböztetik meg az ázsiai játékosokat egymástól.

„Azért csináltuk, hogy összezavarjuk a svéd csapatot. Kémkedtek utánunk, ez volt a válaszunk” – mondta a koreai kapitány.

Ezek után kifejezetten érdekes lesz nézni, mire megy egymással a két csapat a G csoportban. Kezdés 14 órakor.

Nyitókép: Mikhail Japaridze\TASS via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik