Hírek

Így küldte pályára csapatát a mexikói kapitány

Mexikó óriási bravúrral 1-0-ra verte Németországot vasárnap az F-csoport nyitányaként. Még ennél is nagyobb bravúr volt, hogy az első félidőben gyakorlatilag lefocizták a címvédőt. A mérkőzés után nem csoda, hogy arról kérdezgették Juan Carlos Osorio szövetségi kapitányt, mégis mi volt a siker nyitja? A mexikói csapat kapitánya remek választ adott.

Azt kértem a csapattól, hogy a győzni akarás szellemében lépjenek pályára, ne pedig a vereségtől való félelem lebegjen a szemük előtt. Bátran játszottunk, amikor támadtunk, és teljes szívvel védekeztünk, amikor arra volt szükség. Nagyon magas szinten futballoztunk a világbajnok ellen. Minden tiszteletem az ellenfélé, de az első félidőben mi voltunk a jobbak, és összességében nagy meccset játszottunk.

– mondta a meccs után Osorio.

A németek kapitánya, Joachim Löw sem tagadta, hogy pocsék lett volna csapata vasárnap, bár ő valamivel finomabban fogalmazott.

Valóban csalódást keltő elveszíteni az első mérkőzést. Ehhez nem vagyunk hozzászokva, de most ehhez a helyzethez kell alkalmazkodnunk. Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk. A passzok hatékonysága nem volt megfelelő, amikor pedig elveszítettük a labdát, ellenfelünk veszélyesen támadott, nagyon sebezhetőek voltunk. Néha kicsit gyorsan fejeztünk be egy-egy támadást, nem volt türelmünk kialakítani a jobb lehetőséget.

Még két meccse lesz a németeknek javítani, Dél-Korea és Svédország szerepel még az F-csoportban.

Kiemelt fotó: Jean Catuffe/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik