Hírek

Thibaut Courtois: nem szabad megelégednünk a negyeddöntővel!

A belga válogatottat sokan titkos favoritnak tartották már a 2014-es világbajnokságon, valamint a 2016-os Európa-bajnokságon is. Mindkét tornán a negyeddöntő jelentette a végállomást, a vébén Argentína, míg az Eb-n Wales bizonyult legyőzhetetlennek a csapat számára.

Belgium az idei megmérettetésen is az esélyesek közé tartozik – immár némi nemzetközi rutinnal is felfegyverkezve – ezért a Vörös Ördögöknek becézett nemzeti együttes kapusa, Thibaut Courtois szerint ideje szintet lépni.

A célunk, hogy eljussunk az elődöntőig. A negyeddöntővel nem szabad megelégednünk!

A Chelsea 26 éves játékosa úgy vélte, nagyszerű példa is van Belgium előtt: az oroszországi világbajnokságon címvédő német válogatott mentalitása és karaktere követendő példa saját csapata számára is.

Már nagyon sok mérkőzésen győztünk, de egy torna, az más. És melyik együttesnek van nyerő kultúrája? Szerintem csak a németeknek, és még néhány brazil és spanyol játékosnak

A spanyol Roberto Martínez irányította válogatott hétfőn kezdi meg a szereplését Oroszországban, a G csoportban Panamával, Tunéziával és Angliával találkozik. Ha az eredmények úgy alakulnak, a legjobb nyolc között akár a németeket is kaphatják a legjobb 16 között.

Kiemelt fotó: Erwin Spek/Soccrates/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik