Hírek

Videón mutatjuk, hogy vesztegették meg a vb egyik partjelzőjét

A kenyai Aden Range Marwa játékvezető asszisztens visszamondta megbízását az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, mivel vesztegetési ügybe keveredett. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tájékoztatása szerint az asszisztens csütörtökön közölte, hogy nem utazik el a jövő csütörtökön kezdődő tornára.

Marwát egy szerdán bemutatott BBC dokumentumfilm buktatta le, melyben egy szállodai szobában látható, amint egy mérkőzés eredményének kedvező alakításáért 600 dollárt fogad el valakitől, akinek elmondja, hogy köszöni az ajándékot, s a legfontosabb számára, hogy a jó kapcsolat megmaradjon.

A filmet készítő ghánai újságíró szerint a vesztegetés az év elején rendezett marokkói Afrika Kupa alatt készült. A kenyai Nairobi News internetes oldalának cikkében megjegyzi, hogy a civilben matematika és kémia szakos középiskolai tanárként dolgozó Marwa a 60 ezer kenyai schillingnek (162 ezer forint) megfelelő összeg elfogadásával most 2,5 millió schillinget (6,75 millió forint) veszített el, ugyanis ennyit kapott volna munkájáért a vb-n.

Marwa már a második vb-re kijelölt bíró, aki kénytelen volt visszalépni, mert vesztegetési ügybe keveredett. Előzőleg Fahad al-Mirdaszi szaúdi játékvezető bukott le, őt életre szóló eltiltással büntették, mivel a szaúdi Király Kupa döntője előtt az al-Ittihad egyik illetékesének felajánlotta telefonüzenetben, hogy amennyiben pénzt kap, ítéleteivel segíteni fogja az együttest.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik