Hírek

Cristiano Ronaldo: Nem Portugália a vb esélyese

Szerdán búcsúztatta az oroszországi világbajnokságra készülő portugál labdarúgó-válogatottat Marcelo Rebelo De Sousa államfő, ahol a csapat ötszörös aranylabdás játékosa, Cristiano Ronaldo mondott egy rövid beszédet:

Amit ígérhetünk, az egy eltökélt csapat. Legyünk reálisak: nem mi vagyunk az esélyesek. De a fociban nincs lehetetlen. Mi ugyanúgy a végsőkig fogunk küzdeni, mint 2016-ban az Európa-bajnokságon. Lépésről lépésre haladunk, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle

– mondta Ronaldo.

Mint ismert, 2016-ban nem sokan számítottak rá, hogy a portugálok odaérnek majd a végelszámoláshoz, benne volt, hogy akár ki is eshetnek a magyarokkal közös csoportból, csak a harmadik helyen léptek tovább. Az egyenes kieséses szakaszban aztán hosszabbításban verték a horvátokat, majd a lengyeleket tizenegyesekkel, ezután Walest 2-0-ra győzték le az elődöntőben, hogy aztán a fináléban szintén túlórában nyomják le a házigazda franciákat és nyerjék meg az aranyat. Mindezt úgy, hogy Cristiano Ronaldót a 25. percben le kellett cserélni sérülés miatt a döntőben.

Ronaldo, aki 149 válogatott mérkőzésével és 81 góljával is rekorder (utóbbival toronymagasan), azt mondta, már rögtön az első meccsük nehéz lesz a világbajnokságon és valóban, mert a spanyolokkal kezdenek június 15-én. Marokkó és Irán lesz még az ellenfelük a B csoportban.

Nyitókép: FRANCISCO LEONG / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik