Hírek

Nem bírt egymással a foci-vb két legnagyobb hiányzója

Június 4-én barátságos meccset játszott a foci-vb-ről óriási meglepetésként lemaradó, azóta éppen megújulóban lévő olasz válogatott és az ugyancsak otthon maradó holland válogatott. A két csalódott, rendkívül megfiatalított csapat mérkőzésén mindkét válogatotton érződött, hogy a folyamat elején járnak, mégis, jó, sőt helyenként látványos focit láthattunk.

Noha az első félidőben nem született gól, érdemes volt nézni, ahogy az olaszok játszanak. Többször is eljutottak az ellenfél kapujához, uralták a középpályát, ezáltal a meccset is. 

A második játékrészre azért feléledtek a vendégek, és veszélyeztettek is. Az első gólt mégis az olaszok szerezték, a 67. percben Simone Zaza érkezett jó ütemben középen. Az ünneplés után két perccel viszont már hátrányban voltak a hazaiak, miután Dominico Criscito szerelt szabálytalanul utolsó emberként.

A hollandok a 88. percben kihasználták az emberelőnyt, az addigra már hatot cserélő hazaiak elaludtak, és a jobb oldalról érkező beadást, illetve Nathan Aké fejesét is megdermedve nézték. A végéig az eredmény már nem változott, maradt az 1-1-es döntetlen.

Összefoglaló:

 

Eredmény, barátságos mérkőzés:

Olaszország – Hollandia 1-1 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik