Hírek

Vincent Kompany szerepel a vb-keretben

Kihirdette 23 fős vb-keretét Roberto Martinez, Belgium szövetségi kapitánya. Nem volt könnyű dolga az edzőnek, mivel az egyik vezéregyéniség, Vincent Kompany egy pocsék gól nélküli döntetlen során ágyéksérülést szenvedett.

Megsérült a belga válogatott csapatkapitánya, kérdéses a vébéje
Óriási csapás érheti a vb titkos favoritját.

Hétfőn azonban minden csapatnak le kell adnia a végleges névsort, így gyorsan döntést kellett hoznia a belgák edzőjének. Tegyük azonban hozzá, hogy az első mérkőzés előtt 24 órával még leadhatnak a válogatottak változtatást, amennyiben arra sérülés miatt van szükség.

Ágyéksérülése ellenére Vincent Kompany játékára számít Roberto Martínez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki benne hagyta a Manchester City védőjét a szűk, 23 fős vb-keretben.

Ki fogjuk használni azt az időt, amit így nyertünk. Kompany nagyszerűen teljesített az edzőtáborban, az ő jelenléte és irányítása elengedhetetlen a számunkra. Minden lehetőséget meg akarunk adni neki, ezért egy ilyen kivételes döntést hoztunk. Még hét-tíz napra van szükségünk, hogy lássuk, készen áll valóban vagy sem.

– fogalmazott Roberto Martinez.

Kompany okozta az egyetlen valódi izgalmat a keret kialakításában, semmilyen meglepetés nincs a további 22 név esetében.

Belgium Panamával, Tunéziával és Angliával került össze a G-csoportban.

Kiemelt fotó: Virginie Lefour / BELGA MAG 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik