Hírek

Tényleg veszélyben van a spanyolok szereplése a foci-vb-n

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) eltiltott elnöke, Ángel María Villar szerint az ország kormányának beavatkozása miatt veszélybe került a válogatott szereplése a jövő évi, oroszországi világbajnokságon, írja az MTI.

A kormány veszélybe sodorta Spanyolország szereplését a világbajnokságon

– fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Villar, aki hangsúlyozta, a kormány beavatkozott az RFEF belügyeibe azzal, hogy felfüggesztette őt tisztségéből. Ez pedig szerinte komoly kockázat, és az egyedüli felelős a spanyol kormány lenne, ha a válogatott nem szerepelhetne a világbajnokságon, mondta.

A FIFA figyelmeztet, kizárhatják Spanyolországot a foci-vb-ről
Nagy a baj, a FIFA és az UEFA képviselői Madridba utaznak. Érik a botrány.

Villar három nappal azután szólalt meg, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) aggodalmát fejezte ki az RFEF függetlenségével kapcsolatban, hamarosan delegációt küldenek a helyzet elemzésére.

A spanyolok lehetséges eltiltására egyelőre nem tért ki a FIFA.

Villart július 18-án korrupció gyanúja miatt vették őrizetbe fiával és két tisztségviselővel együtt. A 67 éves sportvezető – aki 1988 óta tölti be a tisztséget, és idén májusban újabb négyéves ciklusra választottak meg – augusztus 1-jén óvadék ellenében szabadlábra került.

Július végéig az európai szövetség (UEFA) és a FIFA alelnöke, illetve az UEFA végrehajtó bizottságának tagja volt, de minden posztjáról lemondott. Tagadja az ellene felhozott vádakat, de a folyamatban lévő vizsgálat miatt az RFEF az eddigi kincstárnokot, Juan Luis Larreát nevezte ki megbízott elnöknek.

A 2010-ben győztes spanyolok az Európa-bajnok portugál, valamint az iráni és a marokkói együttes mellett szerepelnek a B csoportban a 2018-as vb-n.

Fotó: Europress/AFP/Kirill Kudryavtsev

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik