Hírek

Megszólaltak az érintettek: az első reakciók a vb-sorsolást követően

Délután az orosz parlamentben, a Kremlben többek között Vlagyimir Putyin intő szavainak árnyékában és Pelé lélekemelő jelenlétében kisorsolták a 2018-as oroszországi foci-vb csoportjait.

Összejött a Portugália-Spanyolország slágermeccs a világbajnokságon
Két halálcsoportocska is összejött a 2018-as foci-vb-n.

Joachim Löw, a címvédő német válogatott szövetségi kapitánya a sorsolás után azt mondta, azt szeretné, ha teljesítményükkel már a csoportban megalapoznák a végső győzelmet.

Sportszakmai szempontból nagyon érdekes ellenfelekkel találkozunk. A csoportban szeretnénk lerakni a címvédésünk alapjait. Ez a célunk.

A németek Mexikóval, Svédországgal és Dél-Koreával kerültek egy négyesbe. A másik nagy esélyes, a spanyolok edzője sem kertelt.

Nagyon bonyolult csoportba kerültünk, amelyben a legjobbunkat kell majd nyújtanunk. Ami a portugál válogatottat illeti, az aktuális Európa-bajnokról, nagyszerű futballisták alkotta, fantasztikusan megszervezett együttesről van szó. A legmagasabb szintről beszélünk

– mondta Julen Lopetegui, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, kiemelve, hogy a portugál mellett a marokkói és az iráni csapatot is erősnek tartja. A világbajnok Ronaldo, a legeredményesebb vb-gólszerzők listáján a német Miroslav Klose mögött második helyezett brazil támadó szerint mindegyik csoport kiegyensúlyozott.

Mi elégedettek lehetünk a miénkkel, minden eszköz a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy elsők legyünk a csoportunkban

– vélekedett azután, hogy az ötszörös vb-győztes Brazília mellé Svájcot, Costa Ricát és Szerbiát sorsolták. Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya azt emelte ki: számára a legfontosabb, hogy csapata folyamatosan fejlődjön és minél stabilabban futballozzon.

Az angol válogatott a tunéziai, a panamai és a belga csapattal találkozik. Gareth Southgate szövetségi kapitány az ellenfelekkel szembeni pozitív statisztikák ellenére óvatosságra intett: “korábban volt, hogy előre leírtunk csapatokat, majd kikaptunk tőlük”.

Klasszikus válasszal kezdem: lehetett volna rosszabb is. Egyébként mindegy, hogy milyen csoportba kerülünk, a francia válogatottnak tovább kell jutnia a nyolcaddöntőbe, és elsőként kell végeznie a csoportjában. Komoly ambíciókkal, egyúttal a szükséges alázattal utazunk majd el a világbajnokságra

– mondta Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya, miután kiderült, hogy csapata az ausztrálokkal, a peruiakkal és a dánokkal került össze.

Végül minden idők egyik legjobb labdarúgója, Diego Maradona is megosztotta a gondolatait arról, hogy Argentína Izlanddal, Horvátországgal és Nigériával került egy négyesbe.

Ez egyáltalán nem rossz csoport. Nem szabad annyira rosszul játszanunk, mint ahogy eddig tettük.

A 2018-as foci-vb június 15. és július 14. között tart majd 11 orosz város, 12 stadionjában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik